Betty udvikler

Under navnet BETTY UDVIKLER arbejder vi med nye måder at skabe scenekunst. Vi eksperimenterer, fejler og prøver både gale og geniale ideer af. Dem kan du følge her, når vi løbende viser vores udviklingsarbejde frem og deler vores erfaringer. Fokus er på udviklingen af nye tværæstetiske genrer og kollektive arbejdsprocesser og produktionsformater. Universet henvender sig primært til dem, der arbejder med scenekunst, men er du bare nysgerrig på det kunstneriske maskinrum, er du også mere end velkommen til at læse med. BETTY UDVIKLER er etableret i samarbejde med Bikubenfonden.

Filtrer efter
Filtrer efter emne
Emne
Filtrer efter emne ✕  
Æstetisk fællesskab
Arbejdsmetode
arbejdsmetoder
Improvisation
Konceptudvikling
Samkabe
Samskabelse
Skitser
workshop
Filtrer efter fagområde
Fagområde
Filtrer efter fagområde ✕  
Musik

I AM GOLD: Kollektive forstudier i barnløshed

Hvordan opstår en idé til en forestilling kollektivt? Hvordan udvikles et værk omkring en tematik? Hvilke inspirationskilder ligger til grund for en forestilling? Hvordan fortælles en historie om barnløshed gennem en hybrid af forskellige dansegenrer? Hvordan reagerer samfundet på en kvindes vrede og sorg? Det undersøges på workshopforløbet til I AM GOLD

Læs mere

BETTY UDVIKLER DET KOLLEKTIVE MOD

Velkommen til første indlæg i BETTY UDVIKLERs univers. Vi glæder os til at invitere dig med ind i hjertet af BETTY UDVIKLER og vores arbejde med at udvikle nyskabende scenekunst.

Læs mere

VÆGGEN: Postapokalyptisk totalinstallation

Hvordan skabes en performativ postapokalyptisk totalinstallation? Hvordan overlever et menneske alene i naturen? Kan man arbejde i en scenografi af støv? Hvordan gøres lyd til en central medfortæller? Det testes alt sammen under workshopforløbet på Væggen

Læs mere

BOGUDGIVELSE: FEEDBACK I SCENEKUNSTNERISKE PROCESSER

Hvordan faciliterer man et trygt og tillidsfuldt feedbackrum? Hvordan kan man arbejde strategisk med feedback som scenekunstnerisk værktøj i udviklingsprocesser? Hvordan kan feedback understøtte de kunstneriske visioner? Hvordan kan feedback indgå på lige fod med de andre produktionsparametre? Hvordan kan man gå mere metodisk til det intuitive feedbackrum? BETTY UDVIKLER er gået sammen med proceskonsulent fra Det Kongelige Teater, Marie Mors, for at undersøge disse spørgsmål. Det er der kommet en bog ud af.

Læs mere

ANIMAL FARM: IMPROVISATION FRA DYR TIL MENNESKE

Ni måneder før premieren afholdtes workshop#2 på Animal Farm. På workshoppen testede holdet via en række improvisationsopgaver transformationen fra dyr til menneske. Hvordan tilegner et dyr sig noget menneskeligt? Hvordan spiller et menneske et dyr, der bliver til et menneske?

Læs mere

10 VEJE TIL KOLLEKTIV SAMSKABELSE PÅ BETTY NANSEN TEATRET – OG TIL INSPIRATION FOR ANDRE

Kræfterne bag Betty Nansen Teatret har udviklet en nytænkende arbejdsmetode, der blandt andet har samskabelse, tværæstetik og tryghed som nøgleord. Læs mere om Bettys kunstneriske skaberproces her - hvem ved, måske bliver du selv inspireret?

Læs mere

ANIMAL FARM: TIDLIGE KOLLEKTIVE EKSPERIMENTER

Knapt et år før premieren afholdte vi workshop#1 på Animal Farm. På workshoppen testede holdet blandt andet at arbejde med jord som et stort scenografielement, for at undersøge en række spørgsmål: Hvad gør jord som element? Hvilke sceniske elementer og visuelle virkemidler kan fremstille et bondegårdsunivers? Hvordan udtrykkes det dyriske? Hvordan skildres en verden hvor der opstår hierarkier og privilegier?

Læs mere

BETTY MØDER CORPUS

Se med her, hvor vores direktørduo Elisa Kragerup og Eva Præstiin samtaler med det eksperimenterende dansekompagni Corpus om en gentænkning og opblødning af hierarkier i kunstneriske processer.

Læs mere

BETTY MØDER NEW DANISH SCREEN

Hvordan giver man film- og scenekunst de bedste vilkår for at udvikle sig? Hvad betyder et skærpet fokus på det kunstneriske udviklingsarbejde for talenter og publikum? Det har Bettys direktør-duo instruktør Elisa Kragerup og producent Eva Præstiin talt med New Danish Screen’s Mette Damgaard-Sørensen og Christina Ramsø Thomsen om.

Læs mere

BETTY UDVIKLER DET KOLLEKTIVE MOD

Velkommen til første indlæg i BETTY UDVIKLERs univers. Vi glæder os til at invitere dig med ind i hjertet af BETTY UDVIKLER og vores arbejde med at udvikle nyskabende scenekunst.

Læs mere

DEN KOLLEKTIVE KUNSTNERISKE PRAKSIS: ORGANISATION OG LEDELSE

Hvad er kollektiv ledelse? Hvordan gentænkes institutionsteatret med en kollektiv tilgang og omsorg som ledelsesprincip? Hvordan udvikles en ny scenekunstinstitution med fokus på vidensgenerering?

Læs mere

DEN KOLLEKTIVE KUNSTNERISKE PRAKSIS: PROCES

Hvordan udarbejder man et workshopdesign? Hvordan genereres materiale kollektivt? Hvilket kollektivbegreb arbejdes der ud fra på Betty?

Læs mere

KOLLEKTIVE LYDEKSPERIMENTER PÅ SPILLEREN

Hvordan etablerer man en roulette, når man har valgt ikke at have en fysisk roulette på scenen? Hvordan gestaltes en spa og en spillehal? Hvad repræsenterer lyden af penge? Opkast? Noget lækkert der kilder i nakken? Hvad er penge i dette univers? Tennisbolde, papirsommerfugle eller klassiske pengesedler? På workshopforløbet til Spilleren blev der eksperimenteret med lyden af penge og at rouletten skabes via kroppe og lyd

Læs mere

SAMEKSISTENS I STOLTHED OG FORDOM – EN FORTÆLLING I BILLEDER

Hvordan kan stof blive en seng? Hvordan kan søstrene samsove? Hvordan ser søsterkærlighed ud? Det undersøges på workshopforløbet til Stolthed og Fordom.

Læs mere

Der er ingen resultater på den valgte filtrering. Nulstil