25. maj 2023

BETTY MØDER

BETTY MØDER er en række af møder, hvor teatret udveksler viden med kunstnere, forskere, kreative, kulturinstitutioner m.fl., der arbejder med kunstens fællesskaber og det kollektivt samskabende.

Betty møder Corpus

De seneste 10 år har Corpus, som en del af Det Kongelige Teater, sat kollektivet i højsædet for at eksperimentere sig frem til nye trinsprog og nyskabe samtidsdansen.
Derfor havde vi den 21. september 2021 inviteret Corpus til Betty, hvor vi – modereret af journalist Anja Bo – snakkede om organisatoriske udfordringer ved kollektiv samskabelse. For hvordan er man et eksperimenterende ensemble i en stor hierarkisk opbygget institution – som Det Kongelige? Og hvordan udspiller forholdet mellem hierarki og kollektivitet sig i udviklingsprocesser?

Se hele mødet i videoen nedenfor.

BETTY MØDER NEW DANISH SCREEN

Hvordan giver man film- og scenekunst de bedste vilkår for at udvikle sig? Hvad betyder et skærpet fokus på det kunstneriske udviklingsarbejde for talenter og publikum? Det har Bettys direktør-duo instruktør Elisa Kragerup og producent Eva Præstiin talt med New Danish Screen’s Mette Damgaard-Sørensen og Christina Ramsø Thomsen om.

I videoen nedenfor har vi klippet nogle af aftenens højdepunkter sammen.

BETTY MØDER KUNSTEN SOM FORUM

Den 21. oktober 2020 inviterede Betty Nansen Teatret til samtale om kunstens værdi i samfundet. Her mødte Bettys direktørduo, Elisa Kragerup og Eva Præstiin, professor i litteraturvidenskab Frederik Tygstrup og adjunkt og performancekunstner Cecilie Ullerup Schmidt fra det nystartede forskningscenter Kunsten som Forum.

Hvad kan kunsten i forhold til fællesskaber? Hvad opsøger vi i det kunstneriske rum, som vi ikke kan få andre steder? Kan kunsten udfylde et politisk tomrum? Det var nogle af de spørgsmål, arrangementet søgte svar på, anført af moderator Adrian Hughes.

I videoen nedenfor har vi klippet nogle af aftenens højdepunkter sammen.