11. oktober 2023

DOKUMENTARFILM: KOLLEKTIV SAMSKABELSE

Hvordan arbejder man med kollektiv samskabelse, organisatorisk og kunstnerisk? Hvad er en boble-ledelsesstruktur? Hvad giver kollektiv samskabelse til skuespillere og dansere? Hvad har samskabelse og jazz til fælles? Hvordan kan kollektiv samskabelse udvikle og udvide kunstneres metoder og kunstnerskaber? Hvad er udfordringerne ved kollektiv samskabelse? Som kulminationen på erfaringer fra de første fire års BETTY UDVIKLER-samarbejde med Bikubenfonden om udvikling af nyskabende scenekunst og nye metoder til kollektiv samskabelse, belyser vi disse spørgsmål i en spritny dokumentarfilm.

OM FILMEN

INSTRUERET AF

Laurits Flensted-Jensen og Kristian Foldager

FOTOGRAF

Mathias Døcker

LYDDESIGN

Sune Kaarsberg

KLIP

Kristian Foldager

COLOR GRADING

Mathias Døcker

PRODUCERET AF

Bread&Butter

Det kollektive som drivkraft og modstand

En del af BETTY UDVIKLER er at formidle den kollektive samskabelse og det kunstsyn, Betty Nansen Teatret arbejder med indefra. Det har vi nu gjort i levende billeder. Vi har allieret os med dokumentarfilmsinstruktørerne Laurits Flensted-Jensen og Kristian Foldager for at lave en kort dokumentarfilm om kollektiv samskabelse.

Dokumentaren følger udviklingen af forestillingerne I AM GOLD og ILIADEN over et år. Formålet er at belyse den kollektive proces som drivkraft og modstand, og vise hvordan mange fagligheder samskaber kollektivt og tværæstetisk.