Benjamin Koppel – White Buses – Passage to Freedom

Billetpris

215-420 KR.

Event

Benjamin Koppel – White Buses - Passage to Freedom

Detaljer

Dato

29. juni 2024

Tidspunkt

20.00

Pris

215-420,-

Få 10% i baren og en gratis kop kaffe

Bliv medlem Bliv medlem - Det er gratis

Om koncerten

At sætte ord på kz-fangernes hverdag eller mangel på samme under 2. verdenskrig er en umulig opgave. Men kan man sætte toner på?

COWBELL MUSIC er stolte af at præsentere værket: DE HVIDE BUSSER med nogle af den internationale jazzscenes stærkeste navne. Den danske musiker Benjamin Koppel har komponeret et over timelangt værk fremført som et bud på at videreformidle en historie, der ikke må glemmes.

På baggrund af interviews med overlevende fanger fra kz-lejrene er der trukket citater med ind i musikken. I alt fik Røde Kors reddet 20000 kz-fanger ud af de nazistiske udryddelseslejre gennem De Hvide Busser-redningsaktionen efter krigens afslutning.

Koncerten er en del af SUMMER JAZZ  som præsenteres af Benjamin Koppel og Cowbell Music.

 

PROGRAM FOR AFTENEN
Kl. 18.30: Gratis visning af filmen: VI OVERLEVEDE (2021). “Køb” din billet i forbindelse med billetkøbet til koncerten.
Kl. 19.30: Pause.
Kl. 20.00: Koncerten starter.

Medvirkende

Saxofon

Benjamin Koppel

Vokal

Josefine Cronholm

Cello

Henrik Dam Thomsen

Piano

Uri Caine

Keys

Søren Møller

Bas

Scott Colley

Trommer

Magnus Öström

Fortæller

Bo Lidegaard

Gratis filmvisning: VI OVERLEVEDE

Dokumentarfilmen VI OVERLEVEDE fortæller om redningen fra kz-lejrene Theresienstadt og Neuengamme i 1945. Filmen giver et unikt indblik i, hvordan overlevende oplevede redningen i sidste øjeblik med de hvide busser.

Filmen er skabt i et samarbejde mellem René Meyrowitsch og Steen Herdel med musik af Benjamin Koppel. Filmen vises før koncerten kl 18:30 med en halv times pause inden koncerten kl 20.

Billletter: Det er gratis at se filmen inden koncerten, men det kræver billet. Billetten "køber" du i forbindelse med dit købet af din koncertbillet.


Event program

KONFETTI

Konfetti Betty er navnet på vores eventprogram – det ekstra glimmer, lir, løjer og pazazz.