04. januar 2022

BETTY MØDER NEW DANISH SCREEN

Hvordan giver man film- og scenekunst de bedste vilkår for at udvikle sig? Hvad betyder et skærpet fokus på det kunstneriske udviklingsarbejde for talenter og publikum? Det har Bettys direktør-duo instruktør Elisa Kragerup og producent Eva Præstiin talt med New Danish Screen’s Mette Damgaard-Sørensen og Christina Ramsø Thomsen om.

Om mødet

New Danish Screen er en støtteordning, der arbejder for at styrke talentudviklingen i dansk film gennem tilskud til low budget filmproduktioner, hvor lovende talenter får mulighed for at få deres debutfilm og prøve ideer af, som de ellers ikke ville have mulighed for at føre ud i livet. New Danish Screens formål er at modne de mest lovende talenter, så de folder sig ud som stærke, kunstneriske stemmer, der kan gøre sig gældende som markante filmiske fortællere i en medievirkelighed i hastig forandring.

Derfor havde vi d. 13. januar 2022 inviteret New Danish Screen til Betty, hvor direktørduoen Elisa Kragerup og Eva Præstiin talte med Mette Damgaard-Sørensen og Christina Ramsø Thomsen fra New Danish Screen om kunstnerisk udviklingsarbejde. Hvordan arbejder man med kunstneriske undersøgelser indenfor film og scenekunst, og hvordan sikre man det bedste laboratorie? Hvordan giver man talenterne mulighed for at udvikle sig? Hvorfor er de kunstneriske undersøgelser så vigtige – og hvad betyder de for kunstner og for publikum? Samtalen blev modereret af journalist Anja Bo.

Betty møder

BETTY MØDER er en del af det større projekt BETTY UDVIKLER, som er etableret i samarbejde med Bikubenfonden. Med BETTY MØDER inviterer vi en række kunstnere, forskere, kreative, kulturinstitutioner m.fl., der arbejder med kunstens fællesskaber og det kollektivt samskabende til udveksling af viden og idéer.

VIL DU MED TIL DET NÆSTE BETTY MØDER?
Så tilmeld dig BETTY UDVIKLER-nyhedsbrevet og få invitationer og besked, når der er nyt på bloggen.